Осветлување на таванот и излез на покривот

Осветлување на таванот и излез на покривот
Станот на таван, поткровјето за кое веќе подолго време сонувате може да стане стварност навистина бргу, со соодветна грижа околу изградбата на најважниот фактор – покривот.

Осветлување на таванот и излез на покривот

Природната светлина е извор на живот. Овозможете му на вашиот простор извор на природна светлина.

Излезните покривни прозорци се идеално решение за природно осветлување и осветлување на таванските простории. Иако дебелината на нивното термостакло е 15 mm, не треба да се мешаат со покривните прозорци, кои се вградуваат во станбените простори.

Совет

Како и кај секој покривен отвор, снегобраните се поставуваат во густ распоред над излезниот покривен прозорец.

Предности на решенијата за осветлување на таван и излез на покрив на Tondach:

  • Природно осветлување.
  • Го олеснува излезот на покривот.
  • Поголема функционалност на таванскиот простор.

Слични статии