Била и керамички прибор

Била и керамички прибор
За постигнување поголема сигурност и трајност и за изведба на усогласен и технички исправен покрив, потребно е да се вгради, по мерка изработен, керамички прибор што нуди совршена заштита од невреме.
Била и керамички прибор

Била и керамички прибор

За постигнување поголема сигурност и трајност и за изведба на усогласен и технички исправен покрив, потребно е да се вгради, по мерка изработен, керамички прибор што нуди совршена заштита од невреме.

Завршните ќерамиди Tondach се техничко решение за странично затворање на покривот. Тие ја штитат покривната конструкција и фасадата од атмосферски дождовни води. Се произведуваат за сите видови ќерамиди и визуелно се вклопуваат и ја надополнуваат естетската вредност на покривот.

Предностите на керамичкиот прибор на Tondach:

  • Едноставна, брза и сигурна монтажа.
  • Од ист материјал како и основната ќерамида и во совршена визуелна усогласеност со целокупниот изглед на покривот.
  • Применливи се за сите накосености на покривот.
  • Не бараат дополнително одржување.
  • Истрајни се на сите временски услови и на УВ-зрачењето.
  • Иако се исклучително изложени на временските услови, трајноста им е иста со трајноста на основната ќерамида.

Слични статии