Porotherm Comfort

Porotherm Comfort
Производите од глина Porotherm, со специјален S-дизајн на малтерските џебови за зголемена сигурност. Идеални за градење семејни куќи и повеќестанбени објекти.

Предности

Сигурност

Големиот формат на тула со S малтерски џеб обезбедува сигурна и брза градба со помала употреба на малтер во сеизмички активните подрачја.

Трајност

Куќите градени со тулата POROTHERM на Wienerberger се вредност вложена за генерации, а обезбедуваат ист квалитет на домување во текот на целиот живот!

Енергетска ефикасност

Со изборот на системот за градење Porotherm S, вие сте чекор поблиску до енергетска ефикасност на вашиот иден дом.

Тулата Porotherm S се одликува со специјален дизајн (систем на малтерски џебови) за градење во сеизмички активни подрачја (S = сеизмички блок), а ѕидовите имаат поголема отпорност на силите на земјотресите. Системот на малтерските џебови придонесува за повеќеслојна зголеменост на цврстината на ѕидовите. Тулата Porotherm S, поради уникатното решение, е заштитена со патент.

Слични статии