Тули за фасада

Постојат многу опции за дизајнирање на надворешниот ѕид на некоја зграда.

Создавање ефект

Фасадните цигли со различен изглед можат да се пронајдат како на историските градби од тула, така и во современата архитектура, каде што фасадната тула се користи за постигнување воодушевувачки ефект.

Печените фасадни тули се цврсти, трајни и не им е потребно дополнително освежување. Нивните бои не го губат сјајот. Како и сите глинени градежни материјали, и фасадните тули се еколошки и одржливи. Нивниот животен век е подолг од 100 години и не им е потребно речиси никакво одржување, па затоа се исклучително економични.

Фасадните тули се едно од најпривлечните архитектонски стилски средства тула во дизајнирањето на фасадата. Секоја поединечна фасадна тула е елемент на дизајнот и е најсоодветна за изразување на желбата, стилот и визијата на сопственикот на зградата – било за внатрешно или за надворешно уредување, за семејни куќи или за повеќекатни деловни згради.

Wienerberger испорачува разновидни производствени програми на фасадни тули за фасади, градини, тераси и отворени површини, кои се тули како ѕидни елементи што креираат идентитет. Богатиот избор на бои, форми и површини во комбинација со разните начини на поставување и бои на малтер овозможуваат безброј дизајни. Понатаму, фасадните тули ја штитат зградата и нејзините станари од студ, влага и жештина и апсолутно се огноотпорни.

Слични статии