Фасадни тули – нашето најново достигнување

Wienerberger реагира на актуелните трендови на фасадите од тула со бројни новоразвиени производи.

Долгнавести фасадни тули

Долгнавестите формати создаваат еден примерок на долгнавести споеви со елегантна естетика и се наменети за современи концепти на градење.

Terca EcoBrick®

Terca EcoBrick® е трендовска марка на тенки високи ѕидови – тенките фасадни тули со дебелина од 65 mm, оставаат повеќе простор за изолациски материјал во ѕидот со шуплина, без зголемување на целосната дебелина на ѕидот и без негативно влијание на посакуваната стабилност.

Систем Argelite за обложување фасади

Тенкиот и лесен систем Argelite за обложување фасади се користи со подеднакво голем успех во новите згради со големи архитектонски барања, како и во секторот за реновирање. Тој нов систем овозможува едноставно и некомплицирано спојување и е особено погоден за семејни куќи и за помали градежни проекти.

Слични статии