Повеќенаменски објект Јелен

Wienerberger Porotherm Повеќенаменски објект Јелен
Дворецот Јелен е објект што ги спојува најнапредниот животен стандард и традиционалното јадро на стариот град. Неговата форма совршено се вклопува во средновековниот Крањ, а вниманието го привлекува и со најситните детали. Поинаков е и единствен.

Категорија
Повеќенаменски објекти
 
Датум на завршување
2012 – 2013 г.
 
Место / Држава
Крањ / Словенија
 
Архитектонско биро
ДОО „Студио Абиро“
 
Производи
Покрив: покривна покривка Tondach 2.200 m2, ќерамида Biber,  природно црвена
Ѕидови: тула Porotherm – Porotherm 20 S P+E, Porotherm 11,5 P+E
 
Инвеститор
ДД „Електросервиси“

 


Дворецот Јелен е објект што ги спојува најнапредниот животен стандард и традиционалното јадро на стариот град. Неговата форма совршено се вклопува во средновековниот Крањ, а вниманието го привлекува и со најситните детали. Поинаков е и единствен.

Становите на три спрата главно се свртени кон југ и кон запад, а имаат поглед кон стариот град, планината Шмарјетна или кон Алпите. Во приземјето има деловни простори, наменети за комерцијално-услужни дејности, додека подрумите се простори за складирање и за модерна гаража со видеонадзор.

Слични статии